Доступність посилання

ТОП новини

“Віагра” за рахунок платників податків


Надія Кандиба “Віагра” за рахунок платників податків

Німеччина, 15 серпня 2003 - Цього тижня в Німеччині, практично, паралельно відбулися дві події, які безпосередньо торкаються отримувачів соціальної допомоги. Уряд країни, шукаючи можливостей для заощадження державних коштів, ухвалив пакет реформ, які серед іншого передбачають відчутні обмеження соціальних гарантій. Практично паралельно адміністративний суд у Франкфурті-на-Майні вирішив, що отримувачі соціальної допомоги в принципі мають право на безкоштовне забезпечення “Віагрою”, досить дорогим препаратом для посилення чоловічої потенції. Таким чином суд задовольнив позов одного з отримувачів соціальної допомоги із західнонімецького містечка Бад Зоден.

Колишній телефонний механік, а тепер отримувач соціальної допомоги 54-річний Карл-Хайнц Фрідріх та його дружна Лалі, 40-річна домогосподиня, одружені впродовж п”яти років. Вони більше не хочуть залишатися самотніми.

“Ми мріємо про дитину, однак після урологічної операції у мене розвинулася так звана ерективна дисфункція”, - сказав Карл-Хайнц Фрідріх. Допомогти подружжю може препарат для посилення чоловічої потенції “Віагра”. Проблема полягає в тому, що грошей на цей дорогий медикамент Карл-Хайнц Фрідріх не має, а соціальна каса не хоче оплачувати фармацевтичний чудо-засіб зі своєї кишені. Говорить представник соціального відомства Даніела Шіллер-Люккенмайер:

“Каси медичного страхування теж не оплачують “Віагру”, оскільки вони побоюються зловживань. Цей препарат є занадто дорогим і він користується підвищеним попитом на чорному ринку”, - зазначила Даніела Шіллер-Люккенмайер. Карл-Хайнц Фрідріх, у свою чергу, стверджує що йому йдеться виключно про продовження власного роду. Домагатися своїх прав він вирішив через суд, який врешті-решт задовольнив його позов. Як заявив головуючий суддя, в певний випадках “Віагра” може використовуватися як лікувальний засіб, тому не можна позбавляти права на цей препарат тих, хто залежить від соціальної допомоги. Водночас розв”язувати за державний рахунок проблему імпотенції, пов”язану зі старістю, у Німеччині й надалі не дозволено. До речі, у сусідній Франції кілька чоловіків вирішили піти іншим шляхом, щоб забезпечити себе безкоштовною “Віагрою”. Цими днями надійшло повідомлення, що в містечку Муссі-ле-Ньоф, розташованому поблизу Парижа, невідомі вкрали 14 тисяч упаковок “Віагри” на загальну суму в 800 тисяч євро.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG