Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відзначають 62-у річницю депортації з півострова німецького населення. Учора та сьогодні в автономії відбуваються жалобні заходи за участі представників кримської влади і громадськості


-- no author -- Жалобні заходи в пам’ять жертв депортації кримських німців відбулися у 16-ти регіонах автономії. За словами голови Республіканського товариства німців Криму «Відергебурт» («Відродження») Юрія Гемпеля, державна та республіканська влада «фінансово ці заходи не підтримали».

Жалобні заходи в пам’ять жертв депортації кримських німців відбулися у 16-ти регіонах автономії. За словами голови Республіканського товариства німців Криму «Відергебурт» («Відродження») Юрія Гемпеля, державна та республіканська влада «фінансово ці заходи не підтримали».

Депортація німців з регіонів Радянського Союзу здійснювалась 18-19 серпня 1941 року за наказом голови Державного комітету оборони СРСР Йосипа Сталіна. З Криму тоді були депортовані понад 53 тисячі осіб. Нині на півострові проживають 2500 етнічних німців.
XS
SM
MD
LG