Доступність посилання

ТОП новини

У Великобританії незалежна комісія, яка розслідує обставини смерті радника міністерства оборони Девіда Келлі, сьогодні заслухає свідчення Аластера Кемпбелла, який в уряді Тоні Блера відповідає за зв’язки з громадськістю


-- no author -- Напередодні інший представник уряду – Джонатан Павелл – повідомив, що у вересні минулого року отримав від Кемпбелла електронного листа, в якому стверджувалося, що урядова доповідь про іракську загрозу була значно переписана перед оприлюдненням. Доповідь була підставою для проведення воєнної операції проти Іраку.

Напередодні інший представник уряду – Джонатан Павелл – повідомив, що у вересні минулого року отримав від Кемпбелла електронного листа, в якому стверджувалося, що урядова доповідь про іракську загрозу була значно переписана перед оприлюдненням. Доповідь була підставою для проведення воєнної операції проти Іраку.

Скандал розпочався після того, як телекомпанія Бі-Бі-Сі заявила ( із посиланням на джерело у міністерстві оборони ) що загроза з боку Іраку була свідомо перебільшена урядом. Пізніше телекомпанія повідомила, що дані були отримані від радника міністерства оборони Девіда Келлі.

У липні його знайшли мертвим неподалік від свого будинку. Поліція вважає, що він покінчив із собою.
XS
SM
MD
LG