Доступність посилання

ТОП новини

Американський журнал Fortune оприлюднив список свiтових мiльярдерiв, що не досягли вiку 40 рокiв


-- no author -- Традицiйно складається два списки: один – для американцiв, iнший – для всiх iнших. У 2003 роцi список "неамериканцiв" очолює нафтовий магнат Роман Абрамович з 8,3 мільйрда доларiв, а в першiй десятцi – п''ятеро росiйських мiльярдерiв, повiдомляє росiйське iнтернет-видання newsru.com.

Традицiйно складається два списки: один – для американцiв, iнший – для всiх iнших. У 2003 роцi список "неамериканцiв" очолює нафтовий магнат Роман Абрамович з 8,3 мільйрда доларiв, а в першiй десятцi – п''ятеро росiйських мiльярдерiв, повiдомляє росiйське iнтернет-видання newsru.com.

"Може видатися дивним, що п''ять з десяти найбагатших людей у списку "40 молодше 40" цього року здобули своє багатство в країнi, яка прожила велику частину сторiччя пiд владою комунiстiв", - пише Fortune.

Китай, який вступив на шлях капiталiзму на десять рокiв ранiше, ніж Росiя, також має своїх надбагатiїв, у цьому списку фiгурують шестеро представникiв Китаю.

Водночас, половину списку становлять спадкоємцi i спадкоємицi – здебільшого європейцi. Вiд Європи в списку 24 особи, найчисленнiше представництво у Британiї – 8 осiб.

Слідом за Р.Абрамовичем у списку молодих багатiїв за межами США йдуть швейцарець Ернесто Бертареллi з бiотехнологiчного гiганта Serono, нiмець Стефан Квандт з BMW, росiянин Михайло Фрiдман (Альфа), венесуелець Лоренцо Мендоса з Empresas Polar, росiянин Михайло Прохоров (Норнiкель), Олег Дерипаска ("Базовий елемент"), Євген Швiдлер ("Сибнафта"), мексиканець Емiлiо Азкаррага Жан (Grupo Televisa, найбiльша iспаномовна медiагрупа,), iндiєєць Кумар Бiрла (Birla Group).
XS
SM
MD
LG