Доступність посилання

ТОП новини

Другий день роботи Економічного форуму у Криниці


Володимир Павлів Другий день роботи Економічного форуму у Криниці

Криниця, 5 вересня 2003 - У програмі другого дня роботи Економічного форуму у польському гірському курорті Криниця знову чимало уваги було приділено Україні. Політики і фахівці з України, Польщі, а також Європейського Союзу дискутували і про соціально-політичну ситуацію в Україні за рік до президентських виборів, і про перспективи співробітництва України з ЄС, і про економічні українські проекти, скеровані у західному напрямку.

Треба відзначити, що панельні дискусії за участю українських політиків та підприємців тішаться значною популярністю. Зали на кілька сот місць переважно переповнені, а тим, хто запізнюється, доводиться стояти. Найбільший інтерес у п»ятницю викликали дискусія «Україна політична, Україна економічна за рік до президентських виборів» і прес-конференція, присвячена проектові нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ та інвестиційним планам у Польщі Індустріального Союзу Донбасу.

Щодо дискусії про політичну та економічну ситуацію в Україні, то численна авдиторія була дещо розчарована зміною учасників цієї сесії. Згідно з програмою, на цій дискусії свої погляди мали висловити, окрім Віктора Ющенка, ще й Петро Симоненко та Юлія Тимошенко, котрі в результаті до Криниці не приїхали. Замінили їх як панелісти голова партії «Собор» Анатолій Матвієнко та публіцистка газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова. І хоч пані Мостова та пан Матвієнко запропонували цікаве бачення ситуації в Україні, то все ж вони не могли дати відповіді на ті запитання, які публіка хотіла почути від лідерів двох важливих політичних сил. Запитання , чи можлива єдність української опозиції напередодні президентських виборів, все ж виникало під час дискусії, але залишалося без відповіді тих,кому були призначені , тобто лідера комуністів і лідера блоку Б»ЮТ. Майже відразу після цієї дискусії відбулася також зустріч журналістів із представниками Індустріального Союзу Донбасу, котрі зробили коротку презентацію своїх інвестиційних планів щодо польського металургійного заводу у місті Ченстохові. Представник цієї корпорації повідомив, що ІСД планує упродовж найближчих 5 років інвестувати у Ченстоховський металургійний завод щонайменше 83 мільйони доларів. Цей проект може стати першою настільки значною інвестицією українського бізнесу у польську економіку. Однак, для того, щоб це сталося, Індустріальному Союзові Донбасу ще потрібно виграти конкурс на кращого інвестора, а результати конкурсу будуть відомі щонайменше за два тижні. Отже, як для ІСД, так і для інших українських підприємців три дні у Криниці - це добра нагода для чергової спроби лобіювання своїх інтересів серед польського політичного і економічного істеблішменту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG