Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вшановують сьогодні роковини депортації українського населення з нинішньої території Польщі наприкінці Другої світової війни


-- no author -- 9 вересня 1944 року уряд Радянської України та польський Комітет національного визволення уклали угоду про евакуацію українського населення з території Польщі та польських громадян з території УРСР. В історію ця подія увійшла як депортація майже півмільйона українців з історичних земель Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя.

9 вересня 1944 року уряд Радянської України та польський Комітет національного визволення уклали угоду про евакуацію українського населення з території Польщі та польських громадян з території УРСР. В історію ця подія увійшла як депортація майже півмільйона українців з історичних земель Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя.

В Івано-Франківську товариства депортованих, вшановуючи цю трагічну подію, пропонують керівництву країни наступного року на державному рівні відзначити 60-річчя депортації українців з Польщі.
XS
SM
MD
LG