Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Верховної Ради з питань Євроінтеграції визнає, що підписання Угоди про Єдиний економічний простір чотирьох держав СНД зашкодить іміджу України та унеможливить її курс до європейської інтеграції


-- no author -- У зв’язку з цим Комітет пропонуватиме Президентові України не підписувати цього документа. Як повідомляє прес-служба Фонду “Демократичні ініціативи”, таке рішення члени комітету ухвалили на вчорашньому засіданні.

У зв’язку з цим Комітет пропонуватиме Президентові України не підписувати цього документа. Як повідомляє прес-служба Фонду “Демократичні ініціативи”, таке рішення члени комітету ухвалили на вчорашньому засіданні.

Парламентський комітет, який очолює колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк, вважає, що проект Угоди суперечить проголошеному Президентом України курсу на євроінтеграцію, кінцева мета якого – повноправне членство України у Європейському Союзі. Поза тим, на думку парламентарів, підписання Угоди про Єдиний економічний простір Росії, України, Білорусі і Казахстану зупинить вступ України до Світової організації торгівлі.

Сьогодні український уряд відклав ухвалення остаточного рішення стосовно ЄЕП до наступного тижня. Документ планують підписати президенти чотирьох держав на нараді глав країн СНД у Ялті 18-19 вересня.
XS
SM
MD
LG