Доступність посилання

ТОП новини

Польська прем’єра нового фільму Єжи Гофмана.


Володимир Павлів Польська прем’єра нового фільму Єжи Гофмана.

Варшава, 19 вересня 2003 - Сьогодні, у п’ятницю, на екрани польських кінотеатрів виходить новий фільм відомого кінорежисера Єжи Гофмана. Єжи Гофман, знаний у Польщі і закордоном, перш за все, як автор фільмів “Знахар”, “Потоп”, “Пан Володийовський” та “Вогнем і мечем”. Новий фільм “Стара легенда – коли сонце було Богом” є черговою спробою екранізації ще одного твору літературної класики - повісті письменника Юзефа Крашевського про правитоки польської держави.

Події фільму відбуваються у похмурі часи середньовіччя. Гофман як сценарист урізноманітнив повість легендами, знаними кожному полякові з дитинства, а як режисер наповнив свою картину численними спецефектами, які повинні тримати глядача у напрузі. До участі у своєму фільмі Єжи Гофман, окрім відомих польських акторів, таких як Даніель Ольбрихськи, запросив відомого українського актора Богдана Ступку та молоду російську акторку Марину Александрову.

Напередодні виходу на екрани кінотеатрів відбувся показ для журналістів і критиків, а також презентація для еліти у конгрес-холі варшавського Палацу культури і науки.

Після презентації фільму публіка, яка складалася із політиків, режисерів, акторів, вітала режисера гарячими оплесками стоячи. Однак кінокритики і журналісти прийняли фільм значно прохолодніше. Можна було почути такі оцінки,як “середнього класу зйомки” або “режисерові не вдалося показати сильних людських емоцій”. Могло бути гірше, адже повість зовсім погана , говорить редактор відділу культури щотижневика “Політика” Здислав Петрасик:

Найменше мені сподобалося таке бачення нашої праісторії. Може так і було, але це сумно, що наші предки були такі тупі, огидні, жорстокі...

Після еліти та критиків тепер своє слово повинні сказати кіноглядачі. Ще до виходу фільму на екрани у декотрих кінотеатрах польської столиці на перші сеанси всі квитки були викуплені.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG