Доступність посилання

ТОП новини

Голова Державного комітету України у справах національностей та міграції Геннадій Москаль не вважає за необхідне надавати російській мові в Україні статусу державної


-- no author -- Про це він сказав учора на прес-конференції за підсумками семінару-наради з обміну досвідом співпраці органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій національних меншин у Севастополі та областях південного регіону України.

Про це він сказав учора на прес-конференції за підсумками семінару-наради з обміну досвідом співпраці органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій національних меншин у Севастополі та областях південного регіону України.

За його словами, якщо в Україні, "росіян проживає 8,5 млн., то українців у Росії - 15-17 мільйонів". Не дивлячись на це, сказав Г.Москаль, "ніхто там не ставить питання про надання українській мові державного статусу".

Як зазначив Геннадій Москаль, якщо сьогодні порушувати питання про надання російській мові в Україні статусу державної, то стає незрозуміло, "для чого тоді ратифікували Хартію регіональних мов і мов національних меншин". За його словами, сьогодні в Україні "російська мова нарівні з іншими 13-ма мовами знаходиться під повним захистом держави і вільно використовується в усіх сферах суспільного життя - освіті, культурі, судовій владі, адміністративних органах та інших".
XS
SM
MD
LG