Доступність посилання

ТОП новини

За інформацією Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, демографічна ситуація створює реальну загрозу національним інтересам і безпеці України


-- no author -- За останні 10 років населення скоротилася майже на 4 з половиною мільйони, і це при тому, що в Україні не було ні воєн, ні озброєних конфліктів, ні масових епідемій. За цей час зросла кількість самогубств на 74 %, кількість абортів – на 82 %. Аналітики вважають, що до 2026 року чисельність населення України може скоротитися ще на 5-8 мільйонів.

За останні 10 років населення скоротилася майже на 4 з половиною мільйони, і це при тому, що в Україні не було ні воєн, ні озброєних конфліктів, ні масових епідемій. За цей час зросла кількість самогубств на 74 %, кількість абортів – на 82 %. Аналітики вважають, що до 2026 року чисельність населення України може скоротитися ще на 5-8 мільйонів.

Причинами всіх цих явищ називають те, що 40 мільйонів громадян України мають прибутки нижчі від прожиткового мінімуму. За рівнем безробіття Україна посідає одне з перших місць у Європі, а рівень ВВП на душу населення в 30 разів нижчий, ніж у середньому в Європейському Союзі і в 3,5 рази нижчий середньосвітового з урахуванням країн Африки, Азії, Латинської Америки.
XS
SM
MD
LG