Доступність посилання

ТОП новини

Сенат Національного Конгресу Аргентини одностайно схвалив Декларацію щодо голодомору в Україні 1932-1933 років. 23 вересня цей документ набув офіційного характеру після підписання віце-президентом Аргентини, головою Сенату Д.Сіолі


-- no author -- Ініціатор декларації, екс-президент країни, сенатор Рамон Пуерта назвав штучний голодомор в Україні 1932-1933 років "терористичною акцією властей” і “довголітньою морально-психологічною травмою цілого народу”. Він вважає, що ця трагедія має бути визнана у світі як “історичний факт геноциду”, який “нагадує і застерігає про жахливі наслідки діяльності будь-яких диктаторських режимів”.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, в Декларації йдеться про вшанування пам''яті численних жертв організованого тоталітарним радянським режимом голодомору, висловлюються співчуття всьому українському народу та представникам української діаспори в Аргентині. Сенат також засудив “будь-яку державну політику, чи рішення і дії властей, що зневажають та порушують права людини.

Ініціатор декларації, екс-президент країни, сенатор Рамон Пуерта назвав штучний голодомор в Україні 1932-1933 років "терористичною акцією властей” і “довголітньою морально-психологічною травмою цілого народу”. Він вважає, що ця трагедія має бути визнана у світі як “історичний факт геноциду”, який “нагадує і застерігає про жахливі наслідки діяльності будь-яких диктаторських режимів”.

Ухваленню декларації передували парламентські слухання на цю тему в сенатській Комісії з питань освіти, культури, науки та технологій за участю Посла України в Аргентині Олександра Майданника та представників української діаспори.
XS
SM
MD
LG