Доступність посилання

ТОП новини

Німецький посол закликає Україну визначитись із напрямком інтеграції.


Сергій Гармаш Німецький посол закликає Україну визначитись із напрямком інтеграції.

Донецьк, 29 вересня 2003 - Посол Німеччини в Україні призначив почесного консула Німецької Федеративної Республіки у Донецьку. Перебуваючи на Донбасі, він закликав Київ визначитись із напрямком свого інтеграційного руху, бо, на думку посла, не можна одночасно інтегруватись у двох різних напрямках. Минулої п’ятниці в Донецьку посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн провів інаугурацію Почесного консула ФРН у столиці Донбасу. Ним став професор Донецького національного технічного університету Віктор Калашников, який очолює в ДНТУ німецький технічний факультет. Як відзначив пан Щтюдеманн, Калашников став другим почесним консулом Німеччини в Україні. Перший був призначений у Львові. Це, заявив посол, є свідченням особливої ролі Донеччини в українсько-німецьких стосунках.

Після офіційного прийому на честь нового консула, пан Штюдеманн дав пресс-конференцію, на якій прокоментував і підписання Президентом України угоди про єдиний економічний простір з Росією, Білоруссю та Казахстаном: “Вам потрібно визначитись, у якому напрямку ви хочете інтегруватись. Заявлена чітка позиція України - це інтеграція в структури Європейського союзу. Росія хоче підтримувати по можливості тісніші стосунки з Європейським Союзом, але вона не думає про інтеграцію, вона вважає себе самодостатньою. Тому виникає суперечність. Якщо в угоді, підписаній у Ялті, заявлено про бажання інтегруватися і створювати єдиний економічний простір, то очевидно, що одночасно не можна інтегруватися і на Захід”.

Цікаво, що пан Штюдеман сказав це в регіоні, де за даними останнього соціологічного опитування, здійсненого у вересні Донецьким інформаційно-аналітичним центром, 89% опитуваних мешканців області вважають угоду про ЄЕП позитивною ініціативою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG