Доступність посилання

ТОП новини

У Львові створена спеціальна комісія з розслідування ситуації довкола міжнародного військового Яворівського полігона. До неї увійшли лікарі, військові, представники територіальної громади та місцеві депутати. Щодня члени комісії інформують мешканців села Вербляни про ситуацію у навколишніх селах


-- no author -- У Верблянах через масове захворювання дітей припинені заняття у школі.

У Верблянах через масове захворювання дітей припинені заняття у школі.

Як повідомляє наш кореспондент, упродовж тижня у цьому селі, що поблизу Яворівського міжнародного військового полігона, виявили 150 осіб, хворих на гострий бронхіт. Серед них 121 школяр. За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, на сьогодні 19 дітей перебувають у лікарні, у 13 визначений діагноз “грип типу А”. Причина захворювання поки що не встановлена, фахівці місцевих санепідемслужб продовжують дослідження повітря, питної води, грунту і стічних вод.

Третій день мешканці кількох сіл Яворівського району протестують поблизу військового полігона і вимагають провести незалежні медичні та екологічні експертизи та назвати причини масового захворювання дітей. Вони вважають, що це наслідки військових навчань на полігоні. Міністерство оборони України спростовує такі аргументи жителів і вважає ситуацію штучною .
XS
SM
MD
LG