Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Угорщина домовилися з 1 листопада запровадити безкоштовні візи для українців і безвізовий режим для угорців. Відповідну угоду підписали заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик і заступник держсекретаря Міністерства внутрішніх справ Угорщини Кристина Берта


-- no author -- Для отримання угорської візи громадянам України не потрібні запрошення, зазначив Олександр Моцик. За його словами, візові анкети розглядатимуться упродовж 5 днів, більш короткі терміни розгляду заяв передбачені для членів офіційних делегацій. Власники дипломатичних і службових паспортів перетинатимуть кордон з Угорщиною без віз.

Для отримання угорської візи громадянам України не потрібні запрошення, зазначив Олександр Моцик. За його словами, візові анкети розглядатимуться упродовж 5 днів, більш короткі терміни розгляду заяв передбачені для членів офіційних делегацій. Власники дипломатичних і службових паспортів перетинатимуть кордон з Угорщиною без віз.

Як повідомила представник угорської сторони Кристина Берта, заяви від українців на видачу віз прийматимуться з 15 жовтня. У зв’язку з новим режимом перетину кордону, Угорщина поки не планує збільшувати кількість консульств в Україні.

Зараз Генконсульство Угорщини працює в Ужгороді, а консульські відділи - в Києві та в Береговому (Закарпатської області).
XS
SM
MD
LG