Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд “Нашої України” в Донецьку.


Сергій Гармаш З’їзд “Нашої України” в Донецьку.

Донецьк, 14 жовтня 2003 - На останніх парламентських виборах Донеччина дала блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” найменший результат серед областей України. І саме в Донецьку “нашеукраїнці” готують проведення свого всеукраїнського з’їзду в кінці жовтня.

Лише 2,6 % дала Донеччина переможцю останніх парламентських перегонів в Україні - блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. Це останнє місце серед областей держави. І от тепер нещодавно призначений голова Донецького обласного виборчого штабу “Нашої України” Павло Жовніренко повідомив кореспондентові “Свободи”, що 31 жовтня в Донецьку має відбутись з’їзд блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. Треба визнати, що це дуже сильний піар-крок – провести з’їзд блоку на, так би мовити, ворожій території - батьківщині Партії регіонів. Тож чому саме Донецьк? Павло Жовніренко: “Саме тому, що Донецька область – це дуже складний регіон для “Нашої України”, так показують результати минулих парламентських виборів, де блок Віктора Ющенка “Наша Україна” взяв всього 2,69% голосів, тобто менше, ніж у будь -якому іншому регіоні України включно із Кримом і Севастополем”.

Павло Жовніренко вважає, що саме з цього з’їзду і почнеться прорив інформаційної блокади “Нашої України” на Донеччині. До того ж, умови проведення з’їзду, якщо вони будуть витримані в межах законодавства з боку донецької влади, покажуть рівень стосунків між “Нашою Україною” і тими, кого зараз називають донами. “ Стосунки зі владою ми будемо оцінювати за результатами проведеного з’їзду” ,- наголосив пан Жовніренко.

На минулих парламентських виборах Павло Жовніренко керував виборчою кампанією партії “Яблуко” на Запоріжжі, і саме там “Яблуко” отримало найбільший для себе результат. Аналізуючи провал “Нашої України” на Донеччині, начальник штабу дійшов висновку, що його спричинив тотальний контроль донецької влади над перебігом виборів і підрахунком голосів. А створила владі таку можливість слабкість та розрізненість місцевих організацій партій, що входили до блоку.

Втім, підготовка до з’їзду, за словами Павла Жовніренка, активізувала ці партійні осередки. Тож позитивні зрушення, на його думку, вже є. Залишилось почекати до 31 жовтня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG