Доступність посилання

ТОП новини

Щойно закінчився паризький тиждень прет а порте. 90 показів найвідоміших дизайнерів світу пройшли упродовж семи днів у різних залах Парижа.


Людмила Ваннек Щойно закінчився паризький тиждень прет а порте. 90 показів найвідоміших дизайнерів світу пройшли упродовж семи днів у різних залах Парижа.

Прага, 15 жовтня 2003 - "Сексі! Мистецтво! Я люблю її стиль!" - Так співає у популярному гиті "Сексі леді" веселий співак Шеггі.

“Сексі!” – так вигукували і глядачі паризького тижня моди.

“Сексі!” – таким був неписаний девіз цієї дефіляди, котра щопівроку дарує шаленому світові моди все нові й нові несподіванки. Цього разу йшлося про літо 2004.

І це літо обіцяє бути сексі! Іноді навіть дуже сексі. Настільки дуже, що критики модних журналів, спокушені вже багатьма сміливими показами минулого, все ж не знаходять слів. Як назвати те, що вони бачили цього разу: нижньою білизною чи все ж сукнями?

Дизайнер Жан ПольГолтьє каже, що це нова інтерпретація жіночості: вузькі корсети – чи спереду, чи ззаду зашнуровані, а під ними тілесного чи рожевої пудри кольору сатинові тонесенькі блюзочки з величезним декольте.

Інший дизайнер – Джон Галіано – одягнув модельок (з високо начесаним волоссям) не тільки у корсети, а й у підтяжки з ажурними панчохами, мовляв, такі собі ностальгійні лялечки.

Завжди класичний Валентино теж не втримався: у начеб-то елеганті блузи вшиті мереживні бюстгальтери з доволі відвертими прозорими дірочками.

Одна з модельок Сара скаржиться:

"Це не дуже зручно ходити на помості у прозорих сукнях, або коли твої груди просто вивалюються з декольте, а ти тільки й чекаєш, як їх сховати. Цього року це дійсно екстремно..... А “Діор?!”

Що ж до “Діора”, то паризькі власники фітнесклубів очікують величезної хвилі відвідувачок перед літнім сезоном, бо жінкам, щоб одягати такі вузькі та відкриті, як пропонує “Діор”, сукні, треба добряче потренуватися.

Самі ж модельки виглядають не так спортивно, як змучено. Фашин ТВ демонструє інтерв`ю з супер-моделлю Наомі Кемпбел, де вона у шоу для сеньйора Валентино ледве пересувається на височезних підборах, а потім скаржиться у камеру: "Я ледве дійшла до завіси, боялася впасти".

Цього року скаржитися, як виглядає, стало теж трендом! Жаліються не лише модельки, а й їхні чоловіки, як, скажімо, британець Олай, якого вдалося розпитати в кулуарах залаштункового модного шаленства:

"Коли у вас дружина моделька, це не зовсім приємно дивитися, як усі її з"їдають очима, коли вона випендрюється на помості! Мені здається, що деякі ідеї дизайнерів цього року попросту божевільні! У що вони моделей одягають! Вони трохи перебільшують, ті дизайнери! Через них ти бачиш людину, з якою живеш, у якомусь специфічному контексті, і це мені не зовсім подобається".

Але були в Парижі й веселіші настрої! Карл Лагерфельд запропонував техно-хімічно-технологічний стиль, він одягнув модельок у пластикові яскраві сукні (яким ані дощ, ані буревій не страшні), а торбочки зробив у вигляді старих грамплатівок або відеокасет.

Том Форд, дизанер популярної фірми Гуччі, запропонував одягнути жінок у стилі 20-х років, так званому стилі ” денді”. Але цю колекцію він зробив для фірмиІ “Ів сен Лоран “: двобортні легкі пороховики, блузи з жабо, смугасті чорно-білі штани. Так виглядає, на думку Тома Форда, жіночість.

А його асистент, француз Лоран, взагалі не втямить, що цього сезону так шокує інших:

"Так, цей рік трохи шаленіший від інших! Але що з того! Цим же і привертається увага! Це ж добре і для дизайнерів, і для цілої галузі!”

А що ж добре для самих жінок, і чи зможуть вони носити ці сукні влітку? І не лише вулицями Парижа, а, скажімо, і Києва, і Львова, і тієї ж Праги?

Та, як каже британець Олай, взагалі, світ моди – це божевілля!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG