Доступність посилання

ТОП новини

Новий закон про заборону абортів у США. За і проти.


Мирослава Гонгадзе Новий закон про заборону абортів у США. За і проти.

Вашингтон, 6 листопада 2003 - Джордж Буш підписав закон про заборону в США абортів на пізній стадії вагітності. Двічі до цього президент Клінтон накладав вето на подібний закон, визначаючи вимушене припинення вагітності як виключне право жінки. У закону є як свої прихильники так і гострі противники.

Виступаючи під час церемонії підписання закону, президент Буш заявив: "Роками жахлива форма насильства застосовувалась до дітей, які були на крок від народження. Сьогодні, нарешті, американці і наш уряд виступили проти насильства і стали на захист невинних дітей".

Закон, підписаний президентом США, забороняє одну з форм припинення вагітності, так звану "Паршал-бирс аборшен", коли плід частково вивільняють з тіла матері перед тим, як його вбити. Спостерігачі кажуть, що даний закон може бути переглянутий судом, який може накласти заборону на застосування закону. Захисники прав жінок заявляють, що підписавши закон про заборону абортів президент порушив права жінок і виступив проти захисту жіночого здоров’я.

Кейт Мішельман, президент асоціації за права жінок, зокрема заявила: "Наш президент творить історію, ставши першим президентм в історії нашої нації, який підписав закон, що відправляє лікарів у тюрму за лікування і захист жіночого здоров’я".

Сам же Президент Буш, підтримуюючи законодавців, заявляє: "Найважливішим завданням уряду є захист життя невинних. Кожна людина разом з тим має місце і місію у цьому світі. Право на життя не може бути надане чи забране урядом, бо воно не приходить від уряду. Воно приходить від творця життя" , – сказав американський президент.

У той час, коли у Білому Домі президент підписував закон, на вулиці демонстранти кричали:

"Ми кажемо: "Право вибору!" Вони кажуть: "Ні вибору!" “Ми кажемо: "Право вибору!" Вони кажуть: "Ні вибору!"

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG