Доступність посилання

ТОП новини

Як інформує кореспондент Радіо Свобода, Сполучені Штати розчаровані рішенням Туреччини не надсилати миротворців чисельністю 10 тисяч осіб до Іраку


-- no author -- Міністр закордонних справ Туреччини Абдулла Гуль так пояснив рішення Туреччини: “Від самого початку ми казали, що не дуже прагнемо відряджати наших миротворців до Іраку. Ми заявляли, що зробимо це, якщо наш внесок буде корисним. Наразі не та ситуація, коли це буде корисним, тому і ухвалили рішення не відряджати наших миротворців”.

Міністр закордонних справ Туреччини Абдулла Гуль так пояснив рішення Туреччини: “Від самого початку ми казали, що не дуже прагнемо відряджати наших миротворців до Іраку. Ми заявляли, що зробимо це, якщо наш внесок буде корисним. Наразі не та ситуація, коли це буде корисним, тому і ухвалили рішення не відряджати наших миротворців”.

Американське військове керівництво планує зменшити кількість американських військових у миротворчому контингенті в Іраку до наступної весни, у той же час збільшити присутність іноземних миротворців.

7 жовтня парламент Туреччини дозволив відрядити своїх військових до Іраку за умови запрошення з боку тимчасової урядової ради Іраку. Проте остання виступила категорично проти, побоюючись негативних наслідків для безпеки країни.

Коментуючи ситуацію, речник Держдепартаменту США Річард Баучер заявив:

“Звичайно, ми б хотіли, щоб вирішення цього питання задовольнило усіх, проте не забуваємо, що наша ціль – стабільність в Іраку. Можливо, на даному етапі відрядження турецьких миротворців не забезпечить стабільність у країні, як ми сподівалися”.
XS
SM
MD
LG