Доступність посилання

ТОП новини

25 держав-членів ООН підготували спільну заяву, в якій називають голодомор в Україні 1932-1933-го років результатом політики тоталітарного режиму


-- no author -- У документі зазначається, що голодомор забрав життя від семи до десяти мільйонів українців, ні в чому не повинних людей, і став національною трагедією для українського народу.

Про це йдеться у тексті зареєстрованої в ООН заяви, - повідомляють «Українські Новини».

У документі зазначається, що голодомор забрав життя від семи до десяти мільйонів українців - ні в чому не повинних людей - і став національною трагедією для українського народу.

"Висловлюючи співчуття жертвам Великого голоду, ми закликаємо всі держави-члени ООН та її спеціалізовані установи, міжнародні і регіональні організації... віддати данину пам''яті тим, хто загинув у цей трагічний період історії", - заявляють держави, що підписали документ.

Раніше Україна готувала резолюцію, у якій мала намір просити ООН визнати голодомор 1932-1933-го років актом геноциду проти українського народу. Однак, провівши консультації, знизила рівень документа з резолюції до заяви і вилучила з тексту слово "геноцид".
XS
SM
MD
LG