Доступність посилання

ТОП новини

Арнольд Шварценегер офіційно розпочав виконувати обов’язки губернатора Каліфорнії.


Мирослава Гонгадзе Арнольд Шварценегер офіційно розпочав виконувати обов’язки губернатора Каліфорнії.

Вашингтон, 18 листопада 2003 - Зірка Голівуду Арнольд Шваценегер вступив на пост губернатора Каліфорнії, найбагатшого штату Америки. Сьогодні його перший день в офісі столиці Каліфорнії Сакраменто.

Арнольд Шварценегер називає себе “ідеалістом без ілюзій”. Вже найближчим часом його губернаторська діяльність дасть можливість перевірити правдивість цього визначення. Першим випробуванням для новообраного губернатора стане вирішення проблеми дефіциту бюджету штату, який на цей час складає понад двадцять чотири мільярди доларів. Шварценегер обіцяв стабілізувати бюджет без підняття податків. Сьогодні офіційно розпочав виконувати свої обов’язки.

Але вчора, під час церемонії інавгурації ці проблеми були ще по-переду. Знаменита усмішка Шварценегера обіцяла процвітання Каліфорнії, а сама церемонія була сповнена врочистості і добрих сподівань. До офісу губернатора в Сакраменто Шварценегер прибув, тримаючи за руку своєю дружину Марію Шрайвер. З ними поряд ішли і четверо їхніх дітей. Для емігранта з Австрії, який прибув до Сполучених Штатів тридцять п”ять років тому, інавгурація на пост губернатора найбагатшого американського штату - це надзвичайна подія. Він згадав, що прибув до Америки абсолютно без нічого і здобув абсолютно все.

“Це не таємниця, що я новачок у політиці. Я усвідомлюю, що був обраний з вірою і надією. І я відчуваю велику відповідальність перед людьми, сказав під час церемонії Арнольд Шварценегер, який визначає себе поміркованим республіканцем і реформатором. Його дружина, Марія Драйвер,- демократ, журналістка, член знаменитого роду Кеннеді, тримала біблію, на якій присягав її чоловік. Тим самим вона брала і на себе певну відповідальність за майбутнє штату. Марія Шрайвер віддано агітувала за свого чоловіка під час кампанії і тепер, як кажуть спостерігачі, до влади в Каліфорнії прийшла не одна людина, а команда. І їхня діяльність стане унікальним прикладом співпраці подружжя, республіканця та демократки. Марія Шрайвер вже пообіцяла залишити свою професійну діяльність тележурналістки, щоб повністю присвятити себе ролі першої леді штату.

“Останнього року каліфорнійці втратили довіру. Вони відчували, що дії уряду не відповідають їхнім бажанням. Завданням цих виборів не було замінити одну людину, їхнім завданням не було замінити одну партію. Їхнім завданням було змінити загальний політичний клімат у штаті,”- промовляв Арнольд Шварценегер до багатотисячного гурту людей, які прийшли підтримати свого улюбленця. Він ніколи не обіймав державні посади. Губернатором Каліфорнії його обрали минулого місяця, де він здобув перемогу над ста тридцятьмя чотирма кандидатами. Наступні роки новий губернатор обіцяє перетворити очолюваний ним штат в економічне чудо. “Я не піду на відпочинок, поки Каліфорнія не стане конкурентноздатною і працездатною машиною, яка створюватиме нові робочі місця”,- заявив Арнольд Шварценегер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG