Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Львові біля місця, де за часів Другої світової війни був розташований Янівський концтабір, близько 200 осіб зібралися на мітинг, щоб вшанувати пам’ять людей, переважно євреїв, яких убили німецькі окупанти


-- no author -- Янівський концтабір був одним із найбільших в Україні, його називають Долиною смерті. “Втім Львів - єдине місто у світі, де на місці загибелі 200 тисяч осіб досі не встановлений меморіальний знак”, - зауважив під час мітингу доктор Олександр Шварц, президент міжнародного фонду «Голокост».

Янівський концтабір був одним із найбільших в Україні, його називають Долиною смерті. “Втім Львів - єдине місто у світі, де на місці загибелі 200 тисяч осіб досі не встановлений меморіальний знак”, - зауважив під час мітингу доктор Олександр Шварц, президент міжнародного фонду «Голокост».

Олександр Шварц: “Я був на процесі оскарження німця, який на моїх очах розстріляв мого батька. У концтаборі мені було 14 років. Але я досі не можу вклонитися на місці, де поховані останки мого батька”.

На місці, де 60 років тому був розташований концтабір, нині працює кінологічний центр управління Міністерства внутрішніх справ України.
XS
SM
MD
LG