Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародне співтовариство різко засудило теракти в Стамбулі


-- no author -- Президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш і прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер невдовзі після терактів заявили, що терористам не залякати вільний світ. Керівництво Європейського Союзу назвало дії терористів варварськими.

Президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш і прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер невдовзі після терактів заявили, що терористам не залякати вільний світ. Керівництво Європейського Союзу назвало дії терористів варварськими.

Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що винні в організації вчорашніх вибухів у Стамбулі будуть обов’язково знайдені і покарані. За словами Ердогана, терористи, які, найімовірніше, пов’язані з “Аль-Каїдою”, перетворили у кривавий священний для мусульман місяць Рамадан.

У четвер у Стамбулі майже одночасно пролунали два вибухи біля будинків консульства Великобританії та британського банку. Загинули щонайменше 27 осіб, у тому числі генеральний консул Великобританії Роджер Шорт. Близько 450 осіб поранені.

Турецька влада не виключає, що вибухи здійснили терористи-смертники, які сиділи за кермом нашпигованих вибухівкою автомобілів.

5 днів тому у Стамбулі внаслідок інших двох вибухів загинули 25 осіб, сотні отримали поранення.
XS
SM
MD
LG