Доступність посилання

ТОП новини

Намір гірників пікетувати Верховну Раду на підтримку бюджету.


Сергій Гармаш Намір гірників пікетувати Верховну Раду на підтримку бюджету.

Донецьк, 25 листопада 2003 року.

Сергій Гармаш

27 листопада Київ знову почує грюкіт шахтарських касок. Профспілка робітників вугільної промисловості України буде пікетувати Верховну Раду з вимогою ухвалити державний бюджет, запропонований урядом.

Це, мабуть, буде перша акція українських шахтарів на підтримку, а не проти уряду. 27 листопада близько трьох тисяч гірників приїдуть до Києва, щоб пікетуванням парламенту примусити депутатів ухвалити бюджет, запропонований Кабінетом Міністрів. За словами заступника голови шахтарської профспілки Валерія Мамченка, на наступний рік у держбюджеті для вуглепрому зафіксована сума у 4 мільярди 25 мільйонів гривень. Це менше, ніж 5, 7 мільярда, яких вимагали гірники, але набагато більше ,ніж у поточному році. Тож вугільна профспілка погоджується на компромісні 4,25 мільярда, запропоновані бюджетом. Але процеси в парламенті ставлять під загрозу ухвалення бюджету, тому що опозиція не погоджується на зниження тарифу мінімальної заробітної плати. Тому гірники змушені відстоювати свій бюджет.

Валерій Мамченко

Ми їдемо туди вимагати одного – ухвалення бюджету. Якщо не буде ухвалений бюджет – для нас це катастрофа.

Сергій Гармаш

У заяві профспілки робітників вугільної промисловості, розповсюдженій учора чомусь Партією регіонів, міститься попередження депутатам: “У випадку, якщо ухвалення бюджету і надалі буде затягуватись, ми залишаємо за собою право вдатися до жорстких дій, аж до блокування роботи парламенту і вимоги його дострокової відставки” .

Заступник голови профспілки Валерій Мамченко сподівається, що справа не дійде до таких кроків. Єдине, в чому він упевнений, що 27 листопада парламент буде пікетуватись гірниками. І можливо, не тільки ними.

Валерій Мамченко

2700 осіб, до трьох тисяч, ми вивозимо автобусами та потягами. З усіх регіонів України, з усіх шахт, абсолютно, шахтобудівники, машинобудівники, гірничо-рятувальна служба – всі будуть брати участь в акції перед Верховною Радою. Мета - примусити, переконати, вимагати від народних депутатів ухвалити бюджет.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG