Доступність посилання

ТОП новини

В Криму убитий солдат Внутрішніх військ України.


Володимир Притула В Криму убитий солдат Внутрішніх військ України.

Симферополь, 26 листопада 2003 - У Симферополі учора ввечері під час затримання небезпечних злочинців загинув військовослужбовець Внутрішніх військ України. Про це повідомив Центр громадських зв’язків Головного Управління МВС України в Криму.

Трагедія сталася близько десятої години вечора під час проведення міліцейської операції із затримання у Симферополі групи невідомих осіб, підозрюваних у пограбуванні. 25-літній рядовий контрактної служби Внутрішніх військ України Дмитро Турбинов отримав ножове поранення в район грудної клітки і дорогою до лікарні помер. Він був членом патрульної групи, яка обходила свій район, коли надійшов наказ затримати невідомих, що грабували перехожих. Разом із ще двома бійцями Внутрішніх військ він помітив трьох підозрюваних, однак ті кинулися втікати. За злодієм, який ніс награбоване, побіг озброєний прапорщик Василь Демчук, а беззбройний рядовий Дмитро Турбинов намагався затримати іншого підозрюваного. Той скористався темрявою і напав на військовослужбовця із засідки, завдавши йому ножового удару в серце.

Розповідає начальник міліції громадської безпеки Криму полковник Валерій Середенко: “По суті, військовий наряд робив свою роботу, він вчинив правильно , військові вжили заходи щодо пошуку і затримання злочинців, але сталася трагедія, один з них отримав поранення і помер. Вночі були підняті усі міліцейські сили, була проведена спеціальна операція, і всіх трьох підозрюваних затримали. Зараз вони заарештовані і проводиться перевірка усіх фактів, але вже відомо, що ця група тільки вчора здійснила три розбійні напади. Тільки вчора!”

За словами начальника Кримського територіального командування Внутрішніх військ України генерал-майор Сергія Конопляника, попри те, що Дмитро Турбинов не мав зброї, він був готовий до будь-яких дій із затримки злочинця: “Дії визнані правильними і героїчними. Військовослужбовці будуть нагороджені, правда, один посмертно. Квартирне питання загиблого ( залишилася дружина і дворічна дитина ) теж буде вирішене. Загиблий пройшов строкову службу, на контракті у Внутрішніх військах з 2001 року. Був морально і фізично готовим до будь-яких службових дій. І цей випадок лише підкреслив, що особовий склад готовий до несення служби. Але вже як воно виходить в житті – важко передбачити, як і те, чи треба було їм одягати бронежилети чи каски на голови”, - сказав генерал Сергій Конопляник.

Усі затримані за підозрою у здійсненні цього злочину досить молоді – від 18 до 28 років. За словами полковника Середенка, Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом загибелі військовослужбовця. Це перший такий трагічний випадок в Криму за останні 4 роки, коли правоохоронець гине під час виконання свого обов’язку. Похорон відбудеться у п’ятницю, на ньому обіцяють бути усі перші керівники Криму. І їм, і командуванню Внутрішніх військ, очевидно, доведеться відповідати на запитання рідних загиблого, чому військовослужбовець був беззбройним, коли затримував небезпечного злочинця?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG