Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні – Міжнародний день боротьби зі СНІДом. За даними ООН, у світі понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих людей. Цього року лише в країнах південно-східної Азії від СНІДу померли півтора мільйона осіб


-- no author -- Доктор Джек Шоу, один з керівників Всесвітньої організації здоров’я, в Кенії на прес-конференції у місті Найробі заявив: “СНІД став однією з найгостріших постійних загроз міжнародній стабільності і безпеці. Лише нинішнього року від цієї хвороби померли 3 мільйони людей. Лічильник смерті від СНІДу набрав швидкості у 8 тисяч життів щоденно, і це число надалі збільшується”.

Доктор Джек Шоу, один з керівників Всесвітньої організації здоров’я, в Кенії на прес-конференції у місті Найробі заявив: “СНІД став однією з найгостріших постійних загроз міжнародній стабільності і безпеці. Лише нинішнього року від цієї хвороби померли 3 мільйони людей. Лічильник смерті від СНІДу набрав швидкості у 8 тисяч життів щоденно, і це число надалі збільшується”.

Серед країн, де ВІЛ-інфекція та СНІД поширюються найшвидше – Росія, Україна, Естонія та Латвія.

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан назвав СНІД “зброєю масового знищення”. ООН підготувала програму забезпечення ліками ВІЛ-інфікованих з найбідніших країн, яка обійдеться у п’ять з половиною мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG