Доступність посилання

ТОП новини

Про російські вибори В Криму.


Володимир Притула Про російські вибори В Криму.

Симферополь, 5 грудня 2003 - Цієї неділі в Росії відбудуться чергові парламентські вибори. Російські вибори пройдуть і на території України. Оскільки певна частина кримчан має громадянство Росії, то в Криму та Севастополі відкриті два десятки виборчих дільниць.

Генеральне консульство Російської Федерації у Симферополі повідомило, що воно відкриває на території Кримського півострова 6 виборчих дільниць для виборів депутатів Державної Думи Росії, які відбудуться 7 грудня. Дільниці відкриті у приміщенні Російського культурного центру у Симферополі, а також на доступних об’єктах Чорноморського флоту Росії у містах Севастополі, Ялті, Феодосії, селищах Качі і Гвардійському. Ще 16 закритих виборчих дільниць розташовані в російських військових частинах у Севастополі.

За неофіційними даними, зараз у Севастопольській зоні мешкає від 30 до 50 тисяч російських громадян, переважна більшість яких військовослужбовці Чорноморського флоту Росії і члени їхніх родин. В Автономній Республіці Крим російських підданих понад 10 тисяч осіб. Правда, традиційно, на виборчі дільниці, відкриті в Криму, приходить менше чверті російських виборців. Місцеві спостерігачі пояснюють це тим, що росіяни відірвані від політичного життя їхньої країни, а крім того, значна частина громадян Росії є кримськими татарами та особами інших національностей, але не етнічними росіянами.

Тим не менше, ще місяць тому Генеральне консульство Російської Федерації у Симферополі через місцеву пресу оголосило про дату виборів і місце, де розташовані виборчі дільниці. Російські громадяни, які мешкають у Севастополі та Автономній Республіці Крим приписані до 194 виборчого округу міста Москви. У Консульстві повідомили, що всі виборчі дільниці на півострові готові до голосування. Їхнє відкриття було погоджене з Міністерством закордонних справ України. На всіх дільницях достатньо інформаційних матеріалів про кандидатів у депутати Державної Думи і про виборчі блоки. Правда, у місцевій пресі я знайшов лише один матеріал про одного російського кандидата.

Більшість кримчан,російських громадян, з якими я спілкувався, кажуть, що ще не визначилися з кандидатурою свого обранця-депутата, але вже знають, за який блок голосуватимуть. Традиційно в минулі роки, кримські і севастопольські росіяни голосували за партію влади, комуністів, ЛДПР і партію „Яблуко”. Які результати будуть цього разу, говорити рано, але зрозуміло, що на загальні підсумки виборів вони вплинуть дуже слабо. Як повідомили у прес-службі кримського парламенту, голосування до Державної Думи Росії на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя на соціально-політичну обстановку в цих українських регіонах теж не вплине.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG