Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати Америки поділяють тривогу міжнародних організацій з приводу парламентських виборів у Росії. Як заявив представник Білого дому Скотт МакКлеллан, критика виборів зайвий раз підкреслює необхідність політичних і економічних реформ в Росії


-- no author -- Міжнародні спостерігачі заявили, що парламентські вибори в Росії не відповідають демократичним стандартам у світі. В заяві Організації з безпеки і співпраці в Європі мовиться, що результати голосування "надзвичайно спотворені" з огляду на використання пропрезидентською партією потужних адміністративних ресурсів.

Міжнародні спостерігачі заявили, що парламентські вибори в Росії не відповідають демократичним стандартам у світі. В заяві Організації з безпеки і співпраці в Європі мовиться, що результати голосування "надзвичайно спотворені" з огляду на використання пропрезидентською партією потужних адміністративних ресурсів.

Ось що, зокрема, сказав голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Брюс Джордж: "Найширше використання державного апарату і засобів масової інформації створило несприятливі умови для інших партій і кандидатів і порушило фундаментальний принцип рівності всіх кандидатів і партій у передвиборчій боротьбі".

Президент Росії Владімір Путін, виступаючи сьогодні на засіданні кабінету міністрів з приводу виборів до Державної думи, заявив: "Для мене, наприклад, цілком ясно: ці результати відображають реальні симпатії населення, і вони відображають реально те, що думає народ Росії, вони відображають реалії нашого політичного життя".

А ось що сказав Борис Нємцов, лідер "Союзу правих сил: “Це дуже небезпечно для майбутнього Росії, це дуже небезпечно для світу, між іншим, бо Росія демократична очевидно нікому не загрожує, а Росія авторитарна і така, що має ядерну зброю,- це серйозна проблема. Серйозна проблема для самої Росії насамперед, для близького зарубіжжя, для всього світу.

На виборах до Держдуми Росії за партійними списками пройшли чотири партії: “Єдина Росія” – 37 %, комуністична партія – майже 13 %, ліберально-демократична партія - трохи менше 12 % і "Родіна" - 9 %.
XS
SM
MD
LG