Доступність посилання

ТОП новини

Конституційна комісія Верховної Ради України для проведення політичної реформи взяла за основу законопроект, який передбачає обрання Президента в парламенті у 2006 році (проект Медведчука-Симоненка)


-- no author -- Як повідомив член комісії Анатолій Матвієнко, за таке рішення проголосували депутати з комісії, які входять до парламентської більшості. За його словами, пропозиції опозиційних депутатів відкидалися без обговорення.

Як повідомив член комісії Анатолій Матвієнко, за таке рішення проголосували депутати з комісії, які входять до парламентської більшості. За його словами, пропозиції опозиційних депутатів відкидалися без обговорення.

На думку Анатолія Матвієнка, навіть те, що за основу взяли згаданий проект закону, ще не гарантує, що вибори Президента у 2004 році будуть всенародними. Адже завтра комісія розглядатиме перехідні положення до законопроекту, де існує пропозиція обирати Президента у парламенті вже в 2004 році. Так, як і передбачає інший проект - Степана Гавриша. Не виключається, що комісія спробує доповнити взятий за основу законопроект положеннями з інших двох законопроектів, які Конституційний суд також визнав правомірними. Подальший розвиток подій визначить голосування за один із цих законопроектів, яке заплановане у парламенті на 23 грудня.

За вибори Президента у Верховній Раді виступають майже всі депутати більшості і комуністи, але Компартія проти того, щоб Президента обирав нинішній склад парламенту.
XS
SM
MD
LG