Доступність посилання

ТОП новини

У передвиборчiй кампанiї у Сербiї важливу роль грають не лише партiйнi лiдери, пропагандисти й агенцiї з опитування громадської думки, а й астрологи та іншi ворожбити. Вони пророкують, що наступний рiк буде бурхливим i щасливим.


Михайло Рамач У передвиборчiй кампанiї у Сербiї важливу роль грають не лише партiйнi лiдери, пропагандисти й агенцiї з опитування громадської думки, а й астрологи та іншi ворожбити. Вони пророкують, що наступний рiк буде бурхливим i щасливим.

Белград, 19 грудня 2003 – Полiтична астрологiя у Сербiї виникла в минулому десятилiттi. Президентська дружина, доктор соцiологiчних наук Мир’яна Маркович, вiрила не так своїм спiвробiтникам, як певним звiздарям. А Слободан Милошевич найбiльше вiрив своїй дружині. Астрологи у воєннi роки невтомно запевняли телевiзiйних глядачiв, що ворожi сили пропадуть, сербський народ, якого називали небесним, чекає блискуче майбутнє.

Не так воно вийшло. Все ж звiздарi стверджують, що все сталося саме так, як вони передбачали. Тепер вони докладно вивчають гороскоп для того, щоб угадати, яка доля чекає полiтичних дiячiв. Немов та давньогрецька жриця-вiщунка пiфiя, вони стараються наговорити якомога бiльше й зробити якомога двозначнiшi висновки.

На день виборiв, 28 грудня, Мiсяць, який символiзує народ, перебуватиме в знаку Риб. А це знак ультранацiоналiстичної Радикальної партiї. Мiсяць згаданого дня буде в опозицiї щодо Юпiтера, котрий мав би символiзувати демократiю. Отож, горе демократiї. На щастя, на небозводi є й Марс i Меркурій, якi допоможуть демократичним силам і тим, хто вiрить у свою щасливу зорю. Зрештою, зорезнавцi кажуть, що бурхливими й критичними будуть лише першi два мiсяцi наступного року. Десь там мiж зiрками й планетами написано, що 7 березня станеться крутий перелом, а вже у вереснi Сербiя офiцiйно ступить на широкий шлях, що веде до Європи, демократiї, меду й молока. Зрозумiло?

Астрологи стверджують, що до них потайки зверталися лiдери майже усiх партiй. Полiтичнi дiячi самовпевнено заявляють, що їхньою єдиною зброєю є полiтичнi програми, а не пророцтва.

Найкращий гороскоп має Милутин Мрконич, котрий мав би стати прем’єром у разi, якщо переможе Соцiалiстична партiя. Голова партiї Слободан Милошевич в такому разi буде спiкером парламенту. Невiдомо, що звiздарi кажуть Милошевичевiй дружині, котра уже кiлька мiсяцiв задивляється в московськi зiрки.

Незважаючи на це, монархiсти радiють: Сатурн на їхньому боцi. Зрозумiло? Якщо нi, ворожбити скажуть, що вони все передбачили. Не їхня вина, якщо хтось не зрозумiв!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG