Доступність посилання

ТОП новини

У місті Мукачевому Закарпатської області відновився конфлікт довкола посади мера міста


-- no author -- Представник блоку “Наша Україна” Василь Петьовка, який у червні переміг на виборах мера, вимагає у суді визнати незаконним указ Президента про призначення Мирослава Опачка виконувачем обов’язків мера до нових виборів. Міський суд уже почав розглядати протест Василя Петьовки. Сьогодні зранку у Мукачевому близько 5 тисяч прибічників демократичних сил провели мітинг на підтримку Василя Петьовки.

Представник блоку “Наша Україна” Василь Петьовка, який у червні переміг на виборах мера, вимагає у суді визнати незаконним указ Президента про призначення Мирослава Опачка виконувачем обов’язків мера до нових виборів. Міський суд уже почав розглядати протест Василя Петьовки. Сьогодні зранку у Мукачевому близько 5 тисяч прибічників демократичних сил провели мітинг на підтримку Василя Петьовки.

Водночас спецпідрозділи міліції заблокували вхід до будівлі міськвиконкому і нікого туди не пускають. За повідомленням прес-служби “Нашої України”, у приймальні мера заблоковані виконувач обов’язків мера Мирослав Опачко та близько десяти народних депутаті від “Нашої України”. У міськвиконкомі Мукачевого повідомили, що учора ввечері група людей на чолі з Опачком зламала двері до сесійної зали і до приймальні.

Конфлікт почався у липні після виборів мера Мукачевого, коли перемогу здобув бізнесмен Василь Петьовка. Виборча комісія і міський суд підтвердили цю перемогу. Друге місце на виборах посів, підтримуваний СДПУ(о), Ернест Нусер, який потім оскаржив результати виборів у Сихівському райсуді Львова, і цей суд визнав результати виборів недійсними. Минулої п’ятниці Президент звільнив з посади мера Василя Петьовку, а його обов’язки покладені на заступника голови обласної адміністрації Мирослава Опачка.

Сьогодні зранку спецпідрозділи міліції заблокували вхід до приміщення міськвиконкому і нікого туди не пускають.
XS
SM
MD
LG