Доступність посилання

ТОП новини

В Криму – донецький прокурор.


Володимир Притула В Криму – донецький прокурор.

Симферополь, 29 грудня 2003 - У понеділок у Симферополі відбулося представлення нового прокурора АРК. Минулого тижня Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв призначив на цю важливу посаду свого земляка – донеччанина Володимира Гальцова.

Минулої п”ятниці Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв своїм наказом назначив прокурором АРК Володимира Гальцова. Днем раніше Верховна Рада Криму дала згоду на це призначення. Олександр Доброріз, якого вважали представником дніпропетровської групи, обіймав цю посаду з 2000 року, нині він звільнений з органів прокуратури за станом здоров”я. А його наступник - 50-річний Володимир Гальцов до нового призначення працював першим заступником прокурора Донецької області.

Місцеві спостерігачі відзначають значне зростання впливу донецьких груп на політичні та економічні процеси в автономній республіці, наводячи як один із прикладів останнє призначення в кримській прокуратурі. Каже відомий кримський журналіст і політолог Микола Семена:

Володимиру Гальцову дісталася непроста спадщина. Після вересневих перевірок, проведених Генпрокуратурою на Південному узбережжі Криму, за "недобросовісне ставлення до своїх службових обов”язків" були покарані десятки прокурорських працівників високого рангу, звільнені з посад кілька заступників кримського прокурора і ціла низка керівників та їхніх заступників районних і міських прокуратур в автономії. Не всі, правда, з цим погодилися, і зараз у кримській прокуратурі виникла досить пікантна ситуація, коли на два крісла заступників прокурора АРК цілком законно претендує 4 особи: два працівники, надіслані із Києва (Олексій Денисюк і Василь Драган) і два раніше звільнені заступники, відновлені на посадах за рішенням місцевих судів: Володимир Ребров та Олексій Домников.

Як повідомила місцева преса, підставами для звільнень серед інших недопрацювань стали "зниження розкриття злочинів", "послаблення боротьби з організованою злочинністю" і "відсутність прокурорського реагування на цю тенденцію". Крім усього іншого, у кримській прокуратурі були виявлені "ліві" справи, тобто такі, що не проходили за жодним обліком.

Загалом завжди у досить нестабільному Криму прокуратура відігравала стабілізуючу роль і була дуже впливовою структурою, але останнім часом під керівництвом Олександра Доброріза вплив прокуратури послабшав, до її діяльності, точніше, бездіяльності, висувалося все більше претензій. Втім, як зміниться ситуація з приходом Володимира Гальцова і чи принесе він до Криму донецькі традиції, покаже час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG