Доступність посилання

ТОП новини

Берлінський суд ухвалив рішення про подальше утримання під вартою українця, якого підозрюють в причетності до нелегальної торгівлі зброєю.


Надія Кандиба Берлінський суд ухвалив рішення про подальше утримання під вартою українця, якого підозрюють в причетності до нелегальної торгівлі зброєю.

Німеччина, 12 січня 2004 - Затриманий у столиці Німеччини українець, якого підозрюють у причетності до контрабанди зброї колумбійським повстанцям, перебуватиме в камері попереднього ув’язнення 90 днів. Відповідне рішення ухвалив суд німецької столиці.

Федеральна прикордонна поліція Німеччини на прохання Перу затримала українця ще 23 грудня, коли той намагався вилетіти з Берліна до України і помістила його до берлінської тюрми “Моабіт”. Однак відомо про це стало тільки після різдвяних та новорічних свят. Як поінформували в понеділок у берлінській прокуратурі, один із столичних судів вже ухвалив рішення про подальше утримання громадянина України в камері попереднього ув’язнення. Тепер німці можуть тримати його під вартою впродовж наступних 90 днів. Цей час необхідний для того, щоб правоохоронні органи Перу, які ведуть слідство в цій справі, звернулися до Німеччини з заявою про видачу затриманого. Відповідного звернення з боку Києва також ще не було. Тим часом, як стало відомо, представник посольства України в Берліні вже зустрівся із затриманим. За офіційними даними, в Німеччині проти цієї людини слідство поки що не ведеться. Також не очікується, що тут проти нього буде відкритий процес. У прокуратурі підтвердили, що йдеться про 44-річного українця, якому закидають, що він як пілот брав участь у нелегальних поставках десяти тисяч автоматів Калашникова колумбійським повстанцям з підпільної організації “Революційних збройних сил Колумбії”. Це найбільша та найстаріша в країні ліво-екстремістська організація. Якихось подальших подробиць щодо причетності українців до постачання зброї колумбійським повстанцям не розголошується. Нічого не повідомляється також про походження зброї та про те, на якому літаку виконувалися поставки. В організації нелегальної торгівлі зброєю для колумбійських повстанців підозрюють також колишнього керівника спецслужби Перу Владіміро Монтесіноса, судовий процес проти якого має розпочатися 20 січня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG