Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство закордонних справ України обвинувачує доповідачів Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ханне Северинсен і Ренате Вольвенд у втручанні у внутрішні справи України


-- no author -- Доповідачі закликали Верховну Раду провести повторне перше читання проекту з політреформи і заявили про неприпустимість запровадження змін до Конституції напередодні президентських виборів в Україні.

У заяві міністерства мовиться: "МЗС розцінює ряд упереджених заяв доповідачів ПАРЄ Северинсен і Вольвенд щодо ходу конституційної реформи як втручання у внутрішні справи України".

Вчора Президент України Леонід Кучма висунув подібні звинувачення на адресу представниць Ради Європи. Він заявив, що європейські групи правозахисників поводяться, як опозиція, коли вони критикують конституційну реформу.

Українська опозиція, чий лідер Віктор Ющенко є фаворитом на майбутніх президентських виборах, називає реформу спробою «заколоту».

Доповідачі закликали Верховну Раду провести повторне перше читання проекту з політреформи і заявили про неприпустимість запровадження змін до Конституції напередодні президентських виборів в Україні.

У понеділок 26 січня ПАРЄ в перебігу своєї сесії розгляне конституційну кризу в Україні.
XS
SM
MD
LG