Доступність посилання

ТОП новини

Скандал і розкол в кримській організації СДПУ(о).


Володимир Притула Скандал і розкол в кримській організації СДПУ(о).

Симферополь, 26 січня 2004 - Ще один політичний скандал триває у Криму. Республіканська організація СДПУ(о) на межі розколу. У понеділок у Симферополі пройшла прес-конференція голови найбільшого в автономії осередку об’єднаних есдеків Віктора Невірка, який заявив про свою незгоду з діями партійного керівництва.

Керівник Гвардійського селищного осередку Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) Віктор Невірко, який у грудні минулого року публічно заявив про необхідність підтримки об’єднаними есдеками на майбутніх президентських виборах кандидатури Віктора Ющенка, заявляє про свою незгоду з його виключенням із СДПУ(о). На прес-конференції у Симферополі він відзначив: “Причиною для сьогоднішньої моєї прес-конференції стала заява голови рескому СДПУ(о) Єфима Зісьєвича Фікса про те, що я, ніби-то, не пройшов партійну перереєстрацію і тому не був членом партії, коли заявляв про необхідність підтримки Віктора Ющенка. Справді, така перереєстрація відбувалася. Але я спеціально перевірив – я за всіма правилами перереєструвався. На сьогодні я виступаю як член партії. І як член СДПУ(о) заявляю: те, що сказав Фікс – це обман, неправда. Я ще раз повторюю: якщо людина заявляє про те, що вона бачить когось там президентом, то я не думаю, що це є приводом для виключення з партії”, - заявив секретар Гвардійського селищного осередку СДПУ(о) Віктор Невірко. Водночас він повідомив, що не звертатиметься за захистом до керівництва Соціал-демократичної партії України (об’єднаної), натомість, оскаржить заяву Єфима Фікса у суді.

Сам пан Фікс каже, що жодного розколу в кримській організації СДПУ(о) немає. Він і далі наполягає, що Віктор Невірко давно втратив зв’язок з партією. Єфим Фікс: “Невірко був відсутній і не цікавився партійною організацією з квітня 2002 року по грудень 2003. На бюро Гвардійської партійної організації, що засідало торік у грудні, розглядалося питання про позицію первинної парторганізації у зв’язку із заявами колишнього члена СДПУ(о)Віктора Невірка у засобах масової інформації, і було ухвалене рішення, що Гвардійська селищна організація не має жодного відношення до Невірка, так як він не є членом СДПУ(о) і тим більше – секретарем партійної організації. Що ж стосується політичних питань, які заторкував на прес-конференції Невірко, то не вважаю за необхідне коментувати його позицію. Наша позиція відображена в наших партійних документах і заявах”.

Додам, що минулого грудня з подібною заявою про необхідність підтримки Віктора Ющенка на майбутніх виборах виступив ще один чільний кримський есдек – секретар Білогірської районної організації СДПУ(о), депутат райради Едуард Алібутаєв, про виключення з партії якого теж повідомляв Єфим Фікс. Віктор Невірко продовжує: “На сьогодні ми з Едуардом Алібутаєвим вже не одні. Нас, нашу точку зору, нашу позицію підтримують, виявляється, уже 127 членів СДПУ(о). Вони написали відкритий лист, де заявили про те, що вони схвалюють нашу ініціативу про підтримку Віктора Ющенка на президентських виборах. І вони звернулися з тим, щоб нас відновили в партії”, - повідомив Віктор Невірко. Він каже, що керівництво об’єднаних есдеків замість того, щоб провадити кампанію проти “Нашої України” та Віктора Ющенка, мали б зосередитися на боротьбі з корупцією та бідністю і звернути увагу на жахливий стан сільського господарства. Водночас Віктор Невірко закликав своїх тезок – Віктора Медведчука і Віктора Ющенка для блага України припинити суперечки й об’єднатися для виведення держави із кризи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG