Доступність посилання

ТОП новини

У Великобританії сьогодні заслухали доповідь лорда Брайана Хаттона щодо розслідування обставин смерті британського вченого Девіда Келлі, який покінчив життя самогубством улітку минулого року


-- no author -- Самогубство Келлі сталося після того, як його назвали “джерелом інформації” про свідоме перебільшення кабінетом прем’єр-міністра Тоні Блера розмірів загрози з боку Іраку. Репортаж із наданою Келлі інформацією транслювала в ефірі телекомпанія Бі-Бі-Сі.

Самогубство Келлі сталося після того, як його назвали “джерелом інформації” про свідоме перебільшення кабінетом прем’єр-міністра Тоні Блера розмірів загрози з боку Іраку. Репортаж із наданою Келлі інформацією транслювала в ефірі телекомпанія Бі-Бі-Сі.

Розслідування лорда Хаттона мало з’ясувати, чи є уряд та особисто Тоні Блер відповідальними за оприлюднення імені Келлі як джерела такої інформації і за смерть ученого.

За висновком Хаттона, Девід Келлі справді покінчив життя самогубством, і ніхто інший не був до цього причетний.

Коментуючи звіт, прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер сказав: “Я дуже вдячний лорду Хаттону і його команді за роботу. Звіт підготовлений досить ретельно і докладно. Документ не дає жодної підстави для сумнівів або якогось іншого тлумачення. Ми повністю з ним погоджуємося".
XS
SM
MD
LG