Доступність посилання

ТОП новини

Голова ради Бі-Бі-Сі Ґевін Дейвіс подав у відставку після того, як у доповіді комісії, що розслідувала обставини смерті урядового експерта Девіда Келлі, Бі-Бі-Сі було піддане гострій критиці


-- no author -- У звіті, з яким сьогодні виступив лорд Брайан Гаттон, названо безпідставним твердження Бі-Бі-Сі про те, що уряд Тоні Блера умисно перебільшував розміри загрози з боку режиму Саддама Хуссейна. Репортаж транслювала в ефірі телекомпанія Бі-Бі-Сі, яка посилалась на анонімного експерта.

У звіті, з яким сьогодні виступив лорд Брайан Гаттон, названо безпідставним твердження Бі-Бі-Сі про те, що уряд Тоні Блера умисно перебільшував розміри загрози з боку режиму Саддама Хуссейна. Репортаж транслювала в ефірі телекомпанія Бі-Бі-Сі, яка посилалась на анонімного експерта.

Після того, як його ім’я було оприлюднене, доктор Келлі покінчив життя самогубством.

Коментуючи звіт лорда Гаттона, прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер сказав: “Я дуже вдячний лорду Гаттону і його команді за роботу. Звіт підготовлений досить ретельно і докладно. Документ не дає жодної підстави для сумнівів або якогось іншого тлумачення. Ми повністю з ним погоджуємося”.

Завтра відбудеться офіційне засідання наглядової ради Бі-Бі-Сі, яке докладніше розгляне звіт лорда Гаттона.
XS
SM
MD
LG