Доступність посилання

ТОП новини

Німецький політолог Олександр Отт сумнівається в тому, що Україна виконає ухвалену минулого тижня резолюцію Ради Європи


-- no author -- Як зазначив експерт в інтерв''ю "Німецькій хвилі", в питанні конституційної реформи нинішнє українське керівництво найменше уваги звертає на реакцію західних європейців. Таку ситуацію О.Отт пояснив тим, що Президентові України Леонідові Кучмі практично нема чого втрачати в Західній Європі. "Тут він вже давно не користується іміджем демократа", - нагадав О.Отт.

Як зазначив експерт в інтерв''ю "Німецькій хвилі", в питанні конституційної реформи нинішнє українське керівництво найменше уваги звертає на реакцію західних європейців. Таку ситуацію О.Отт пояснив тим, що Президентові України Леонідові Кучмі практично нема чого втрачати в Західній Європі. "Тут він вже давно не користується іміджем демократа", - нагадав О.Отт.

Як зауважив експерт, в Україні вдалося встановити так звану "керовану" демократію, яка представляє собою авторитарну систему нового зразка і не має нічого спільного зі справжньою демократією. З огляду на це, відносини між Заходом та нинішньою українською владою вже гіршими й бути не можуть, вважає німецький політолог.

Водночас О.Отт звернув увагу на обмежені можливості впливу Заходу на ситуацію в Україні. "Погрози призупинити членство України в Раді Європи є дуже слабкими, оскільки в разі їх реалізації демократичні країни матимуть ще менше важелів впливу на українське керівництво", - застеріг німецький політолог. Він висловив сумнів у тому, що ПАРЄ справді наважиться на такий крок.
XS
SM
MD
LG