Доступність посилання

ТОП новини

Український нафтопровід “Одеса-Броди” буде використовуватися у прямому призначенні для транспортування каспійської нафти до Бродів


-- no author -- Раніше обговорювалось питання, щоб використовувати нафтогін у зворотньому (реверсному) режимі для перегону російської нафти на Захід.

Про це сьогодні повідомив журналістам віце-прем''єр України Андрій Клюєв, посилаючись на рішення уряду.

Раніше обговорювалось питання, щоб використовувати нафтогін у зворотньому (реверсному) режимі для перегону російської нафти на Захід.

Ось як прокоментував для радіо “Свобода” сьогоднішнє рішення Кабінету міністрів Михайло Гончар, керівник апарату уповноваженого України у справах Євразійського нафтотранспортного коридору: “Слід відзначити, що штучно підкинута дискусія щодо реверсного використання нафтопроводу забрала добрих вісім місяців, які могли бути використані більш ефективно. І, власне кажучи, каспійська нафта вже могла йти цим нафтопроводом. Базові угоди з постачальниками легкої нафти з каспійського регіону підписані. Те, що каспійської нафти немає, такі твердження можуть робити тільки невігласи. Каспійська нафта реально є, вона існує. Більше того, основний ринок її споживання, навіть на сьогодні – це європейський ринок”.

За словами міністра палива й енергетики України Сергія Єрмилова, Кабмін розраховує, що до кінця року нафтогоном "Одеса-Броди" буде транспортовано від 4 до 5 мільйонів тонн каспійської нафти з Азербайджану і Казахстану.
XS
SM
MD
LG