Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз вітає рішення України використовувати нафтопровід “Одеса-Броди” для транспортування каспійської нафти у європейському напрямку


-- no author -- Український уряд доручив Міністерству палива й енергетики та компанії "Укртранснафта" до травня почати використовувати нафтопровід "Одеса-Броди" для перегону каспійської нафти у європейському напрямку.

Про це у Брюсселі в інтерв’ю Радіо “Свобода” повідомив речник Єврокомісії у справах енергетики Жан – Жак Жантілер: “Це дуже добра новина. Остаточне рішення цілком придатне. І це добра звістка для усіх сторін, тобто і для України, і для Польщі, і для Європейського Союзу. Це також сприятиме спільному економічному розвитку. А головне, гарантуватиме диверсифіковане і безпечне постачання нафти в Західну Європу, що є великим пріоритетом для Європейського Союзу. Окрім того, це в якійсь мірі розв’яже проблему перезавантаженості морським нафтотранспортом у Босфорській протоці”.

Український уряд доручив Міністерству палива й енергетики та компанії "Укртранснафта" до травня почати використовувати нафтопровід "Одеса-Броди" для перегону каспійської нафти у європейському напрямку.
XS
SM
MD
LG