Доступність посилання

ТОП новини

Тереза Гайнц–Керрі має усі шанси стати першою леді США.


Мирослава Гонгадзе Тереза Гайнц–Керрі має усі шанси стати першою леді США.

Вашингтон, 17 лютого 2004 року.

Вчорашне голосування на попередніх виборах у штаті Вісконсен додали Джону Керрі ще одну перемогу. Навіть у досвідчених політичних технологів та аналітиків переможна хода сенатора з Масачусетса викликає захоплення. У чому ж таємниця перемог Джона Керрі?

Коли відбуваються екстраординарні події, які важко пояснити, французи говорять “шерше ля фам”, шукайте жінку. До випадку з Джоном Керрі французьке прислів’я, кажуть, точно підходить.

Вчора після перемоги перша подяка Джона Керрі була адресована дружині Терезі Гайнц -Керрі. Лідер президентської гонки сказав: “Мої виборці весь час вимагають: хочемо бачити Терезу”. Циніки у Вашингтоні називають цю пару “Кеш і Керрі”, у перекладі українською “готівка та Керрі”. 500 мільйонів доларів – така вартість майна, яке Тереза Гайнц успадкувала від свого колишнього чоловіка, сенатора Джона Гайнца, який загинув у 1991 році. Відомий журнал “Форбст” підрахував що, якби Джон Керрі переміг на президентських виборах, то завдяки своїй дружині він би став третім найбагатшим президентом за всю історію США.

Але романтики дивляться на цю пару по-іншому. Неможливо не помітити, як під час кожного виступу Джон Керрі міцно обіймає Терезу за плечі. Вона і справді стала для нього опорою у політичній боротьбі. Передвиборче законодавство США і шлюбний контракт Джона та Терези забороняють використовувати успадковані гроші на передвиборчу кампанію. Але дружина Керрі вийшла зі складного становища так: республіканка з тридцятирічним стажем перейшла у табір демократів, і сама разом зі своїм чоловіком очолила його кампанію. Тереза Гайнц- Керрі знає, що робить. Список громадських організацій і фондів, створених за її активної участі, ледве поміщається на декількох сторінках. Минулого року міжнародна організація Альберта Швейцера нагородила її золотою медаллю “За заслуги перед людством у сфері гуманізму”. Мало хто знає, що Тереза Гайнс захищала дисидентів у часи Радянського Союзу. Різка і відверта у висловлюваннях Тереза каже: “Я професіонал, я маю власну думку, якби я не мала власної думки, я б виглядала нерозумним гостряком”. Дружина кандидата в президенти переконана, що в Америці прийшов час “впевнених і гордих жінок”. Оглядачі, однак, кажуть, що мільйони Терези Гайнц відіграють у цьому не останню роль.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG