Доступність посилання

ТОП новини

Вибухом терористів поранено 10 угорських миротворців в Іраку.


Василь Плоскіна Вибухом терористів поранено 10 угорських миротворців в Іраку.

Угорщина, 18 лютого 2004 – Сьогодні на світанку в іракському місті Аль-Гіллах поранено 10 угорських миротворців. Двоє з них перебувають у важкому стані. Вибух в зоні розташування міжнародних миротворчих сил вчинили два терористи-смертники. У Будапешті зранку відбулося засідання кабінету з питань національної безпеки.

Напад на міжнародних миротворців в Аль-Гіллаху терористи вчинили чверть на шосту ранку за середньоєвропейським часом. Два вантажні автомобілі, один з яких був начинений вибухівкою, намагалися проломити загороджувальну бетонну стіну, але вона витримала удар. Проте вибухівка терористів здетонувала, спричинивши їхню смерть. Ніхто з іноземних військових наразі не помер. Двом угорцям, з яких один важко уражений в шию, інший має серйозне поранення очей, вже зробили операцію. Решта угорських вояків отримали легкі поранення. Крім десяти угорців, які саме перебували в розташуванні свого підрозділу, поранені також 6 польських та один американський солдат. За огорожею військового табору також зазнали поранень 44 іракці. П’ятеро з них померли. Такими є факти з Іраку.

У Будапешті о дев’ятій ранку відбулося позачергове засідання кабінету з питань національної безпеки на тему нападу в Аль-Гіллаху. Після засідання угорський міністр оборони повідомив журналістам, що угорські миротворці почуваються краще. Говорить міністр Ференц Югас:

“Обидва важко поранені угорські солдати потрапили в лікарню, ми вже не побоюємося за їхнє життя. Зараз їм потрібно видужувати. А решті наших миротворців слід так само точно й сумлінно виконувати свої обов’язки в повоєнному Іраку”.

Польське інформаційне агенство ПАП наводить слова польського підполковника Роберта Стржелецького. Військовий прес-секретар розповів по телефону про деякі інші деталі ранкової атаки терористів у районі багатонаціонального військового табору миротворців під командуванням поляків. Так, чверть на восьму за місцевим часом два цивільні вантажні автомобілі спробували прорватися на територію табору через транспортний в’їзд. Однак їм загороджували дорогу бетонні блоки. Польські вартові відкрили вогонь по одній із вантажних машин. Другий автомобіль нападників з вибухівкою налетів на бетонну стіну. Від детонації динаміт зірвався, заподіявши смерть обом терористам. Їхні останки знайшли приблизно за 200 метрів від опорного пункту табору, що свідчить про велику вибухову силу бомби.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG