Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Москви, на Луб’янській площі, міліція розігнала мітинг, який проводився з нагоди 60-ї річниці сталінської депортації чеченців та інгушів


-- no author -- Серед заарештованих Лев Пономарьов, голова російського руху за права людини та Микола Храмов - лідер російського радикального руху. Після того, як Храмова випустили з міліції, в інтерв’ю для радіо “Свобода” він розповів: “Ми простояли приблизно 20 хвилин, після чого нас двох та ще десятьох учасників цієї маніфестації затримали. Шкода, я не знаю прізвищ затриманих, їх відвезли до іншого відділення міліції. Я зараз не знаю, хто там і де вони”.

Серед заарештованих Лев Пономарьов, голова російського руху за права людини та Микола Храмов - лідер російського радикального руху.

Після того, як Храмова випустили з міліції, в інтерв’ю для радіо “Свобода” він розповів: “Ми простояли приблизно 20 хвилин, після чого нас двох та ще десятьох учасників цієї маніфестації затримали. Шкода, я не знаю прізвищ затриманих, їх відвезли до іншого відділення міліції. Я зараз не знаю, хто там і де вони”.

23-го лютого 1944-го року почалося насильницьке переселення чеченців та інгушів до Центральної Азії, де вони перебували до 1957-го року. Упродовж 13 років заслання померли близько половини вигнанців.

У Чечні та в Інгушетії сьогодні відбуваються меморіальні заходи. У Назрані буде закладена алея пам’яті.
XS
SM
MD
LG