Доступність посилання

ТОП новини

У Києві почують забуту оперу ПуЧчіні.


Леся Олійник У Києві почують забуту оперу ПуЧчіні.

Київ, 25 лютого 2004 року - 80-річчя від дня народження грецької оперної співачки Марії Каллас та 140-річчя від дня смерті Джакомо ПуЧчіні в столиці України відзначать прем’єрою маловідомої опери видатного італійського композитора. Прем‘єра відбудеться в Києві 29-го лютого за сприяння Посольства Греції в Україні.

Постановка в Києві опери “Сестра Анжеліка” є подвійною подією. Насамперед Національна філармонія України сприяє відродженню одного з найулюбленіших, але, водночас, нещасливих творінь Джакомо ПуЧчіні. За кілька років до смерті композитор створив печальну, зворушливу розповідь про драму молодої жінки-матері. Але за його знаменитими операми: “Богема”, “Тоска”, “Турандот”, “Мадам Батерфляй” - “Сестра Анжеліка” несправедливо загубилася. Повернула її до життя “божественна” Марія Каллас (саме так називають грецьку співачку). Партію Анжеліки вона виконувала ще в роки навчання. Але втілити цей образ на оперній сцені Марії Каллас так і не довелося.

У наш час забута опера ПуЧчіні переживає своє відродження. За останні два роки близько 20 постановок у США, Італії, Німеччині, Росії повернули твір ПуЧчіні на оперну сцену. Свій мистецький внесок зробить і Україна. З нагоди ювілею видатної співачки та 140-ої річниці смерті композитора в Києві відбудеться українська прем’ра “Сестри Анджеліки”. В Україну партитура опери потрапила з Каліфорнії через колишню киянку, художницю Наталю Вергільєву. Постановку опери, де немає чоловічих ролей, здійснюють молоді солістки музичних театрів Києва, молодий режисер Тетяна Зозуля, Національний симфонічний оркестр України та хор хлопчиків капели імені Левка Ревуцького. Партію Анжеліки співатиме солістка Національної опери України Ірина Семененко. Як відзначив посол Греції в Україні, який був присутній на репетиціях опери, “виконавська якість українських музикантів сягає світового рівня, і це відомо в багатьох країнах світу. Київську постановку посольство розглядає як важливу мистецьку подію у зв”язках між Україною та Грецією, як повагу до культури його держави, видатною представницею якої є Марія Каллас.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG