Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбулися сьогодні проводи 9-ї української експедиції до Антарктики


-- no author -- Вона буде найчисленнішою за всю історію. Як повідомив директор Українського антарктичного центру Валерій Литвинов, новий загін українських науковців, які проведуть в Антарктиді рік, складається з 15 осіб. Крім того, на українській станції “Академік Вернадський” працюватимуть ще близько 40 українських фахівців.

Вона буде найчисленнішою за всю історію. Як повідомив директор Українського антарктичного центру Валерій Литвинов, новий загін українських науковців, які проведуть в Антарктиді рік, складається з 15 осіб. Крім того, на українській станції “Академік Вернадський” працюватимуть ще близько 40 українських фахівців.

Члени експедиції спостерігатимуть за погодою, вимірюватимуть рівень озону, проводитимуть експерименти з екологічно чистої утилізації відходів за допомогою біотехнологій.

Виступаючи перед учасниками експедиції, віце-прем’єр-міністр Дмитро Табачник зазначив, що Україна вже завершила перший етап державної програми досліджень в Антарктиці. Наступний етап розрахований на 2004-2010 роки.
XS
SM
MD
LG