Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Лазаренка вважає, що організатори вбивств Щербаня та Гетьмана в знаходяться в Україні.


Сергій Куделя Адвокат Лазаренка вважає, що організатори вбивств Щербаня та Гетьмана в знаходяться в Україні.

Вашингтон, 2 березня 2004 - Генеральний прокурор України Генадій Васільєв звинуватив колишнього прем’єр-міністр України Павла Лазаренка в організації вбивств народний депутатів України Євгена Щербаня та Вадима Гетьмана. Реакція від Павла Лазаренка на ці звинувачення не забариласz. Наш коресподдент у Вашингтоні Сергій Куделя отримав коментар від адвоката Лазаренка у США Даніеля Горовіца.

Адвокат Павла Лазаренка Даніел Горовіц вважає останні звинувачення Генерального прокурора Васильєва несенітницею. Справжні організатори вбивств Щербаня та Гетьмана, на його думку, знаходяться в Україні, а не у Сан-Франциско. Говорить Деніел Горовіц:

“Я погоджуюсь із заявою конгресмена Кристофера Сміта, співголови Гельсинської комісії США, яку він зробив ще у 2002 році. Що це український уряд вбиває журналістів. Одинадцять журналістів були вбиті в Україні за останні п’ять років. Кучма вбивав політиків з 1994 року. Саме тому Лазаренко розірвав відносини із Кучмою. Такі люди, як Щербань та Гетьман, були його друзями. Він підтримував таких людей. Адже вони фінансували і сприяли опозиції до Кучми, а не до Лазаренка. Отже, хто їх вбив, ті, кому вони загрожували, чи ті, хто був їхнім союзником?”

Горовіц пов’язує останню заяву Васильєва з тим, що українська влада налякана судовим процесом над Лазаренко, який повинен розпочатися за декілька днів:

“Ці звинувачення свідчать, що Кучма наляканий тим, що відбувається. Він знає, що ми виграємо цей суд. Вони намагаласия вбити Лазаренка так само, як вони намагалися вбити Гетьмана. Отже, ця заява є їхнім останною боягузливою спробою. Вони дуже настрашені”.

Горовіц також нагадав, що Євген Кушнір, обвинувачений у виконанні вбивства Щербаня і Гетьмана, помер у Донецькому слідчому ізоляторі. Це, на його думку, свідчить про спроби української влади приховати сліди злочину. За словами Горовіца, Лазаренко готовий до відкритої дискусії з цих питань із президентом Кучмою:

“Тому виступаємо із закликом до Кучми провести провести відкриті дебати із Павлом Лазаренком щодо усіх питань, включно із звинуваченнями у вбивстві. І провести такі дебати на Радіо Свобода. Однак, Кучма ніколи не погодиться на публічні дебати із Лазаренко, оскільки він боїться правди та Лазаренка”.

Так вважає адвокат Павла Лазаренка Даніел Горовіц.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG