Доступність посилання

ТОП новини

Пластуни на Івано-Франківщині продовжують просвітницьку акцію щодо запобігання вживання алкоголю та тютюну молоддю на Прикарпатті.


Іван Костюк Пластуни на Івано-Франківщині продовжують просвітницьку акцію щодо запобігання вживання алкоголю та тютюну молоддю на Прикарпатті.

Івано-Франківськ, 9 березня 2004 - Юнаки та дівчата, які належать до Івано-Франківської міської станиці Української скаутської організації “Пласт”, продовжують на Прикарпатті чергову просвітницьку кампанію щодо запобігання вживанню шкільною молоддю алкоголю та тютюну. В середніх навчальних закладах Прикарпаття в межах реалізації цієї програми активно діють волонтери.

Івано-Франківські міська та обласна станиці Української скаутської організації “Пласт” упродовж кількох років за сприяння міжнародних благодійних організацій активно проводять просвітницькі кампанії щодо запобігання вживанню молоддю алкоголю, тютюну та наркотиків. Юнаки та дівчата з “Пласту” зуміли за цей час підготувати кілька десятків волонтерів, які постійно проводять акції щодо запобігання вживанню алкоголю та тютюну в молодіжному середовищі. Чергову таку програму пластуни почали втілювати на початку цього року. Про заходи, які зараз проводить “Пласт” у межах цієї програми, розповідає менеджер проекту Володимир Федорак: “Ми проводимо також зустрічі з молоддю різного віку. Загалом це молоді люди віком від 15-ти років і старші. Найголовніше, що ми хочемо, щоб молодь сама зробила висновок, що жартувати з наркотиками та алкоголем – це небезпечні ігри”. Івано-франківські пластуни заявляють, що повністю усвідомлюють, що їхні заходи не спроможні вирішити проблеми узалежнення молоді від алкоголю, тютюну та наркотиків. Однак вони продовжують свою роботу: організовують круглі столи, конференції, просвітницькі акції. Зараз до проекту залучені також бібліотеки обласного центру Прикарпаття. Працівники бібліотек постійно допомагають пластунам у пропагуванні здорового способу життя. На цьому наголошує бібліотекар бібліотеки для дітей та юнацтва Олена Вільчинська: “Ми рекомендуємо дітям книги, в яких ідеться про здоровий спосіб життя, а також книги, в яких розповідається про наслідок вживання алкоголю та наркотиків. Ми постійно повідомляємо їм статистичні дані для того, щоб діти знали, які причини та наслідки цих шкідливих звичок, які так активно поширюються в нашому суспільстві”. Усі свої заходи пластуни висвітлюють у спеціалізованому виданні під назвою “Пластилін”. Ця газета розповсюджується в школах Івано-Франківська та області. Черговий проект пластунів діятиме на Прикарпатті до кінця року. Вони вже зараз розробляють навчальну програму, яку, сподіваються, будуть застосовувати також в інших реґіонах країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG