Доступність посилання

ТОП новини

Жан Бертран Аристид підписав листа про зречення від влади.


Мирослава Гонгадзе Жан Бертран Аристид підписав листа про зречення від влади.

Вашингтон, 11 березня 2004 - З’явився ще один доказ того, що президент Гаїті Жан Бертран Аристид таки зі власної волі покинув країну. Після втечі 29 лютого із захопленої повстанцями столиці Гаїті Аристид продовжував заявляти, що він був насильно викрадений і вивезений з країни і цю операцію здійснили американські військові.

Ще 9 березня речник міністра закордонних справ Франції Герві Ледсаус повідомив, що колишній президент Гаїті Жан Бертран Аристид офіційно відрікся від влади. Аристид підписав формального листа про це і таким чином заперечив свої попередні заяви про те, що він досі залишається всенароднообраним президентом. Представник французького МЗС висловив задоволення, що тепер усі констуційні норми щодо відставки президента Гаїті дотримані.

Що ж до ситуації у самій країні, то там обирають новий уряд. Ще у вівторок президентом Гаїті був оголошений колишній голова верховного суду країни Боніфацій Александре. Посаду тимчасового прем’єр-міністра обійняв Жеральд Латортю, колишній міністр закордонних справ Гаїті. До повернення на батьківщину він жив у вигнанні на Флориді.

Але незважаючи те, що до керівництва держави прийшли нові люди, безладдя на Гаїті не припиняються. Протягом демонстрацій, які тривають від неділі у столиці країни, постраждали кілька іноземних журналістів, які робили репортажі про подію. В середу ж згідно з рішенням міжнародного командування ООН американські військові в кооперації з місцевою поліцією розпочали вилучення зброї у місцевих воєнних угруповань.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG