Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії лідер опозиційної Соціалістичної партії, яка перемогла на вчорашніх виборах, Хосе Луїс Родригес Сапатеро пообіцяв вивести іспанський військовий контингент з Іраку до 30 червня


-- no author -- На вчорашніх виборах соціалісти отримали понад 42% голосів. За Народну партію, що правила останні 8 років, проголосували понад 37% виборців. Як вважають спостерігачі, на результат загальних виборів в Іспанії вплинули нещодавні теракти у Мадриді.

Сапатеро ймовірно стане новим прем’єр-міністром Іспанії, і виступаючи у Мадриді минулої ночі після перемоги, він так визначив завдання майбутнього Кабінету міністрів: «Вважаю першочерговим завданням уряду боротися з усіма проявами тероризму, і моя перша пропозиція: з понеділка ми будемо намагатися об’єднати політичні сили, щоб зосередити усі зусилля у цій боротьбі».

На вчорашніх виборах соціалісти отримали понад 42% голосів. За Народну партію, що правила останні 8 років, проголосували понад 37% виборців. Як вважають спостерігачі, на результат загальних виборів в Іспанії вплинули нещодавні теракти у Мадриді.

В результаті вибухів 11 березня загинули 200 людей і півтори тисячі зазнали поранень.

Серед загиблих виявився і один громадянин України. Іще троє українок були поранені. Народи Європи вшанували сьогодні хвилиною мовчання пам’ять жертв нещодавніх терористичних актів у Мадриді.
XS
SM
MD
LG