Доступність посилання

ТОП новини

Низка українських правозахисних організацій звернулася з відкритим листом до народних депутатів з вимогою відхилити проект Кримінально-процесуального кодексу


-- no author -- Правозахисники вважають, що цей документ суперечить положенням міжнародного пакту ООН про громадянські й політичні права, Європейській конвенції про захист прав людини.

Правозахисники вважають, що цей документ суперечить положенням міжнародного пакту ООН про громадянські й політичні права, Європейській конвенції про захист прав людини.

Виконавчий секретар Ради українських правозахисних організацій Володимир Яворський з цього приводу зазначив: “Права особи настільки обмежені. Фактично будь-яку особу можна безпідставно тримати достатньо довгий час без судового розгляду. У нас велике питання викликає положення захисника в кримінальному процесі, оскільки його права обмежені до мінімуму, це не дозволить йому якісно здійснювати захист особи. У такому випадку Кримінальний кодекс набуває ознак репресивних, тобто односторонньо обвинувавального характеру”.

18 березня проект Кримінально-процесуального кодексу буде винесений на розгляд у парламенті вдруге. Півроку тому депутати розглядали цей законопроект у першому читанні і направили його на доопрацювання в робочі групи. Нинішній законопроект, на думку правозахисників, фактично дублює його стару версію.
XS
SM
MD
LG