Доступність посилання

ТОП новини

Візит Президента України Леоніда Кучми до російської столиці.


Віталій Портников Візит Президента України Леоніда Кучми до російської столиці.

Москва, 18 березня 2004 року.

В четвер закінчився робочий візит Президента України Леоніда Кучми до російської столиці. Що відомо про нього спостерігачам у Москві?

Є досить цікавим той факт, що про візит Л.Кучми до російської столиці жодної серйозної інформації, навіть протокольної, немає.

Можна було побачити тільки телевізійні кадри зустрічі Л.Кучми із президентом В.Путіним, а також його сніданок із прем’єр-міністром М.Фрадковим. Цей сніданок можна назвати “знайомством Президента України із новим керівником російського уряду”.

Однак інтернет-видання “Газєта.ру” вважає, що після зустрічі із М.Фрадковим Л.Кучма відправився до Києва нервовим і втомленим.

Втім, цей висновок інтернет-видання робить не з точки зору того, як виглядав Л.Кучма на телевізійному екрані, а тому, що прем’єр-міністр В.Янукович якраз напередодні візиту українського Президента до російської столиці вирішив, що Україні більше непотрібні робочі групи експертів, які займаються двома найважливішими питаннями російсько-українських взаємин.

Це питання щодо газотранспортного консорціуму за участю Росії і Німеччини, і група, яка займалася нафтопроводом Одеса-Броди.

Інтернет-видання підкреслює, що, можливо, ці експерти і не займалися цими проектами, однак, принаймні, робили вигляд, що займаються, а тепер і вигляду Україна робити не бажає.

“Україна відмовилася від Росії,” – такий висновок робить інтернет-видання на засаді розпоряджень прем’єр-міністра України В.Януковича. І вважає, що якраз Л.Кучма і прибув до Москви рятувати і проекти, і власні позиції. І це йому не вдалося.

На тлі перебування українського Президента в російській столиці також прозвучали численні коментарі спостерігачів: і по телебаченню, і в радіоефірі, і в газетах, пов’язані із рішенням українського парламенту щодо можливого допуску військ Північноатлантичного союзу на територію України.

Як вважають російські спостерігачі, це рішення української ВР демонструє, що українська еліта сьогодні орієнтується скоріше на Захід, ніж на Схід, і навіть не побоюються приймати рішення, яке свідчать про підтримку НАТО в день, коли Л.Кучма знаходиться в Москві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG